top of page
Martien Hermes Klassiek Astroloog

Over mij

Ik ben geboren in maart 1959. Na mijn opleiding tot aardrijkskundedocent en een studie geschiedenis kwam ik in 1983 in contact met de alternatieve geneeswijzen en vervolgens met mijn passie: astrologie. Ik praktiseer en doceer sinds 1985. Ik ben gediplomeerd astroloog. Met goed gevolg getoetst door het Nederlands Genootschap van Praktiserende Astrologen: NGPA, tegenwoordig Astrologische Vakvereniging Nederland AVN geheten.

Sinds 1998 heb ik me gespecialiseerd in klassieke astrologie. Dit bleek een schatkist aan vakkennis te zijn waar ik sindsdien mijn methodes op baseer. Inmiddels geef ik consulten, cursussen, lezingen en workshops over astrologie in Nederland, België en Duitsland.

MIJN VISIE

Mijn enthousiasme voor klassieke astrologie heeft te maken met de enorme vakkennis waarop deze astrologie stoelt.

Na tientallen jaren 'regulier' gepraktiseerd te hebben wilde ik de wortels van dit vak beter leren kennen, en die bleken diep te gaan.

Ik put uit bronnen afkomstig uit de renaissance-astrologie, de middeleeuwse Latijnse traditie, de Arabische traditie die aan de Latijnse vooraf ging en tenslotte de hellenistische astrologie die de basis is van de westerse astrologie. 

Vaak nog onontdekt, heeft deze astrologie een aantal tools in huis die verbluffend effectief en to the point zijn. Het is no nonsense astrologie, een eerlijke blik in de spiegel.

 

Wil je meer weten over deze astrologie, bekijk dan de video’s op deze website.

PUBLICATIES

1991- Astrologie als bevrijding en ontplooiing van jezelf. (Driedelig cursus boek, co auteur Jérôme Korse.)
2013-  Die Lebenslinie im Horoskop. Erkennen sie Ihren wichtigsen Lebensperioden und Ziele mit der klassischen Astrologie
2007- Astrologie als ambacht, klassieke uurhoekastrologie
2015- Bewegen en bewogen worden, de terugkeer van het Lot in de Astrologie.
2008 - Goede tijden, slechte tijden. Prognose met zodiakale Aphesis van het Pars Daimon. Moderne carrières en biografieën in beeld gebracht met Hellenistische Astrologie.
2016- Agir et Subir, Le retour du Destin en astrologie.
bottom of page